Az Inda gépházblogja

Vezetés közben is stílusosan!

„Kocsiba be, ablakot le, könyököt ki, kettesbe be.” szól a híres Belga szám. Hirtelen meg is van az a büszke, magabiztosságot adó érzés, ahogy a saját autódba beszállva elindulsz, felváltasz, és csak úgy pörögnek a kilométerek. De mi kell ahhoz, hogy ne az autód miatt forduljanak utánad, hanem az ablaküvegen keresztül a stílusoddal is lehengereld a járókelőket? Jöjjenek a stílusos sofőr legkiemelkedőbb ismertetőjegyei.

Autóválasztás

Mielőtt fejest ugranánk a tökéletes ruhadarabok felvázolásába, fontos megjegyeznünk, hogy mindig az ízlésedhez, megjelenésedhez, személyiségedhez passzoló gépjárművet válassz. Lehet bármilyen menő a legújabb, leggyorsabb, legszebb sportkocsi, ha mélyen belül Te nem vagy egy pörgős típus, aki szeret a középpontban lenni, hanem inkább a biztonságra, kényelemre vágysz. Persze a pénztárcánk miatt nem mindig engedhetjük meg magunknak pontosan azt, amire vágyunk, de ha megtalálod azt a márkát, színt, technikai felszereltséget, ami szimpatikus, aminél legalább egy dolognál azt érzed, hogy „Igen, ez én vagyok!”, akkor az rossz döntés már nem lehet. Ugyanúgy, ahogy a tökéletes ruha összeállítás viselése meg tudja adni azt a kisugárzást, amivel bárkit lehengerelhetsz, ugyanilyen érzés lesz kiszállni nap mint nap abból az autóból, ami hozzád igazán passzol – legyen az maga az öltözködési stílusod, vagy éppen az aktuális élethelyzeted.

img_4624.JPG

És akkor most jöjjenek azok a ruhadarabok, amelyekkel kitűnhetsz és megdobhatod a teljes megjelenésedet.

Bőrdzseki

A bőrkabátot sztereo tipikusan általában a motorosok kötik, azonban ez nem kizáró ok, hiszen egy bőrdzseki bármikor, bármilyen helyzetben lezserséggel ruházza fel viselőjét. Ha arra is oda tudsz figyelni a volán mögött ülve, hogy az autód színéhez passzoljon a kabát, akkor biztos lehetsz benne, hogy kimaxoltad a trendi megjelenés fogalmát.

img_4617.JPG

Napszemüveg

Közeleg a jó idő, előkerülnek a polcon porosodó nyári kiegészítők. Minek lehajtani a kocsiban a szemellenzőt egy napsütéses tavaszi napon, ha előkaphatod az alapdarabnak számító napszemüveget? A nagy kedvenc pilóta stílus amellett, hogy egyszerű, mégis nagyszerű, az arcodat is keskenyíti. Persze fontos, hogy az arcformának megfelelő napszemüveget válasszunk, hiszen ez a fazon nem mindenkinek áll jól, de egy elegánsabb, fekete színű darabbal bármilyen is legyen az alakja, nem igazán lőhetsz mellé.

img_4618.JPG

Karóra

A varázslat a részletekben rejlik, ami különösen fontos, hogyha csak bizonyos testrészeink látszanak – gondolj csak bele, ha benézel egy kocsi ablakán, csupán a sofőr arcát, felsőtestét és kezét látod. Ezért is fontos, hogy a csuklódra is odafigyelj, és ha teheted, ne hagyd fedetlenül. Szerezz be egy bőrszíjas, jó minőségű, elegáns karórát! Ha egy szép hölgy megállít az utcán, és megkérdezi, merre van a Duna part, az ablakot letekerve, azon kikönyökölve a korábban említett három darab együttes jelenlétével és egy mosollyal igazán sármossá válhatsz.

img_4619.JPG

A tökéletes nadrág

Itt is, mint a legtöbb esetben, nagyot nyom a latba az egyéni ízlés és az alkalom – a boltba vagy egy esti sörözéshez elég egy laza farmer, de a munkába sok esetben már érdemes előkapni az öltönynadrágot. Reméljük, nem gondolod, hogy egy melegítőnadrággal meg lehet úszni az autókázást. Ha egyszer beszálltál, előbb-utóbb ki is kell szállni, és bizony nem mindegy, mi rejt az ajtó. Nem kell semmi extrára gondolni – csak illeszkedjen az összképhez, és persze legyen kényelmes, hogy ne a feszengésre kelljen koncentrálnod, hanem az utazás élményére.

img_4620-1.jpg

 

Cipő

A vezetésnél nagyon fontos a reakcióidő, és hogy érezd az autót, hiszen így csak tudsz biztonságosan közlekedni. Ezért is tartogattuk a végére a legfontosabb darabot: a megfelelő cipőt. Legyen laza és sportos, vagy éppen elegáns stílusod; viselj torna- vagy lakkcipőt; menj bulizni a haverokkal vagy éppen egy állásinterjúra, ha autóval közlekedsz, mindig tekintsd elsődlegesnek a kényelmet. Figyelj oda arra, hogy bármit is kapj fel, a talpa sose legyen túl vastag, mert csak így fogod tökéletesen érezni a pedálok és az autó minden egyes rezdülését.

img_4621.JPG

Összegezve tehát bármilyen stílusod is legyen, ne félj kombinálni az autóddal, mutasd meg a világnak az egyéniségedet, és ezzel egy időben törekedj a praktikusságra és a kényelemre. Te miben utazol szívesen?

 

Olvasd el ezt is!

süti beállítások módosítása