Az Inda gépházblogja

Íme a világ legfelkapottabb fotózási helyszínei

A világ egyre gyorsabb ütemben változik, és ezáltal válik gyorsabbá a fogyasztás, a döntés. Utazáskor sokszor a social média felületeket vesszük alapul egy-egy úticél kiválasztásakor; döntő szerep jut az instagramkompatibilis helyszíneknek, s hogy hol is tudunk jobbnál-jobb fotókat készíteni a nyaralás alatt.

Képek alapján döntünk, és az alapján pakolunk a bőröndbe is. Döntő tényező lett az, hogy mi hol néznek ki a legjobban. Törekszünk a tökéletes pillanat megörökítésére. Erre a feladatra manapság már fotóst is bérelhetünk, aki végig kíséri a nyaralásunkat, miközben megörökíti a legszebb közös pillanatokat profi minőségben.

Következzenek a legfelkapottabb fotózási helyszínek, melyek egy részét akár kocsiba pattanva végig is tudod látogatni:

PÁRIZS, FRANCIAORSZÁG

A világhírű város anno nem is gondolta volna, hogy a világkiállításra eredetileg ideiglenesen felépített Eiffel torony a világ legfelkapottabb úticéljává teszi. Ám Párizs nem csak az Eiffel toronyból áll, számos építészeti és kulturális emlékű várja az ide látogatókat. Mutatom a 3 legnépszerűbb párizsi látnivalót:

EIFFEL TORONY

A világkiállításra felépített építmény az eredeti tervek szerint lebontásra került volna, de végül megtartották Gustave Eiffel alkotását. Érdekesség, hogy eredetileg Budapesten építették volna fel, de mi nem kértünk belőle, így a Nyugati pályaudvar melletti található Eiffel tér lett végül megépítve. Az egész tér pedig amiatt van lesüllyesztve, mivel elkezdték még anno kivájni a torony alapjait.

Az Eiffel torony a maga 324 méterével 1930-ig a világ legmagasabb építményének számított. Rengetegszer próbálták meg lebontani, felrobbantani, de a németek fegyvereket is akartak belőle készíteni, de végül egyik terv sem sikerült, és a világ legfelkapottabb turista látványossága lett belőle.

eiffel.jpg

NOTRE-DAME KATEDRÁLIS

A világ leghíresebb temploma, a Notre-Dame katedrális gótikus ablakaival, hatalmas belső tereivel, gyönyörűen faragott kőcsipkéivel. Gondoltátok volna, hogy itt koronázták meg Napóleont és itt avatták szentté Jeanne d’Arc-ot?

5 hatalmas harag található a katedrálisban, ezek közül a legnagyobb Emmanual, amely 13 tonnás. Ezeket csak különleges ünnepek alkalmával szólaltatják meg.

Aki kedvet érez a katedrális tetejéről megtekinthető csodálatos panorámához, annak csupán 400 lépcsőfokot kell megtennie felfelé.

ancient-antique-architecture-1460145.jpg

LOUVRE

A művészetek múzeuma 1793-ban nyitotta meg kapuit, és olyan műkincsek találhatóak többek között a Louvre-ban, mint a Milói Vénusz, Hamurabi törvénykönyve, a Mona Lisa, a Regent gyémánt, Raffaello, Botticelli, Caravaggio, Monet és Delacroix művei.

A földből kiálló üvegpiramis népszerű fotózási téma a turisták körében.

evening-exhibition-france-2363.jpg

+1 DIADALÍV

A Charles de Gauelle tér közepén áll Párizs legismertebb diadalíve, az Arc de Triomphe, melyet  Titus római császár hasonló emlékművéről mintáztak.

diadaliv.jpg

 

NEW YORK, USA

New York metropoliszát nem kell senkinek bemutatnom. Számos ikonikus épülete, és utcaképe van, melyek minden fashion / utazó blogger feedjében megtalálható.

EMPIRE STATE BUILDING 

Az ikonikus Manhattanben található felhőkarcoló 103 emeletes magas, és 360 fokos panorámával rendelkezik a 86. és 102. emeleten.

empire_state_building.jpg

FREEDOM TOWER

A torony New York-i Világkereskedelmi Központ területén áll. Ez a legmagasabb épülete a városrésznek. A 100., 101., és a 102. emeleten található One World Observatory-ból pedig csodaszép kilátás tárul a városra.

freedom_tower.jpg

EGYESÜL ARAB EMÍRSÉGEK

A olajra épült ország a legek országa. A legtöbb világrekordot itt jegyzeték be. A semmiből felépült városok mellett történelmi jelentőséggel bíró épületek is találhatóak az Emírségekben.

SHEIKH ZAYED MOSQUE, ABU-DZABI 

A Zayed sejk mecset a világ nyolcadik legnagyobb, és egyben leglélegzetelállítóbb mecsete. Nevét Zayed bin Szultán Al Nahyan emír-elnökről kapta. 

sheikh_zayed_mosque_abu-dzabi_egyesult_arab_emirsegek_2.jpg

BURJ KHALIFA, DUBAI 

A világ legmagasabb épülete 828 méteres, és itt található a világ legmagasabb kilátója 555 méter magasban, és az épületben van a világ leggyorsabb liftje is. A Dubai Mall-ból lehet a toronyba bemenni. Érdemes a reggeli, vagy esti órákban menni, mivel álomszép panorámával találjuk szembe magunkat a kilátóból.

burj-khalifa.jpg

BARCELONA, SPANYOLORSZÁG

A #barcelona -ra több, mint 46 millió találatot dob fel az Instagram. Számos népszerű fotózási helyszín található a katalán fővárosban. Felkapott helyszínnek számítanak a Gaudi által tervezett épületek. Ilyen például a Sagrada di Familia, a Güell Park, a Casa Batlló, a Casa Mila is. Ezen kívül érdemes felmenni Tibidabo-ra is,ahonnan eszméletlen szép kilátás nyílik az egész városra. Az itt található templom tetejére is fel lehet menni lépcsőn keresztül, de a mozaikkal kirakott ikonokat is érdemes alaposan megtekinteni.

A belváros tele van rooftop bárokkal, a tengerparton pedig panorámás hotelek bárjai várják az ide látogatókat.

barcelona-3226639_1920.jpg

ROVANIEMI, FINNORSZÁG

Ki nem akarna lefotózni a legendás északi fényt? Egész évben gyönyörű, ám leginkább ősszel érdemes menni, mivel akkor látható teljes pompájában a természet eme csodája.

eszaki_feny.jpg

A VATIKÁN, VATIKÁN ÁLLAM

A katolikus egyház vezetője a Vatikánvárosban él, amely Olaszország fővárosában, Rómában egy külön államként funkciónál. A Vatikán területén található az ikonikus Szent Péter-bazilika és a Michelangelo művekkel díszített Sixtus-kápolna.

vatikan.jpg

 

A KÉK MECSET / THE BLUE MOSQUE, ISZTAMBUL

Az Ahmed-szultán mecsete egy történelmi istentiszteleti hely, amelyet a becslések szerint 1609 és 1616 között építettek. Leginkább tavasszal érdemes menni, amikor teljes pompájában tekinthetőek meg a virágok a mecset körül.

sultan-ahmed-mosque-istanbul-turkey.jpg

TAJ MAHAL, AGRA, INDIA

A Taj Mahal a Jamuna folyó partján található Agrában. A 17. században épült mauzóleumot egy megtört szívű férfi építette az elhunyt feleségének. Nem tipikus mauzóleum, hanem inkább egy teljes épületkomplexum, melynek része a fehér márvány síremlék is. Ez a világ egyik leghíresebb emlékműve.

taj_mahal.jpg

GIZAI PIRAMISOK, EGYIPTOM

A Giza-i nagy piramisok a legnagyobb és legrégebbi ókori egyiptomi piramis együttesnek számítanak,, amelyek a főváros Kairó szélén találhatóak meg.

piramisok.jpg

SYDNEY, AUSZTRÁLIA 

Ausztrália nem csak a szörfösök kedvenc úticélja, hanem a fotózkodni vágyóké is.

SYDNEY-I OPERAHÁZ

Valószínűleg Ausztráliában a legismertebb építészeti remekmű, mely évente több mint 8,2 millió látogatót fogad, és több mint 2000 előadóművészt mutat be a nagyközönségnek.

sydney-opera-house-at-dawn-.jpg

SYNEY HARBOUR BRIDGE 

Amikor szóba kerülnek a lélegzetelállító naplementés képek, akkor előkelő helyen említik Sydney kikötőhídjának látképét. Okkal.

sydney-.jpg

Képek forrása: Getty, pixabay

süti beállítások módosítása