Az Inda gépházblogja

8 magyar ékszertervező anyuka, akire érdemes figyelni

 

ekszeres_mjglass.jpg

 

Amikor kultúrát veszünk magunkhoz, emeltebb szinten, tehát színházba vagy akár balettre megyünk, netán operába, nemcsak a lelkünket öltöztetjük ünneplőbe. Optimális esetben saját magunkat is. Ez az ékszert is jelenti, nemcsak a rakott szoknyát. Számomra ez azt is magával hozza, hogy nem fast fashionben vásárolt láncot, vagy karkötőt viselek ilyenkor, hanem magyar tervező alkotását. A csemetémnek is ezt igyekszem átadni, mint üzenetet. Most bemutatok néhány anyuka alkotót,  aki személyes felfedezésem, és akire érdemes figyelni! 

ekszeres_mjglass2.png

 

MJ glass design
Magasházi Julianna üvegből készít csodákat. Tűzzel dolgozik és a szépség iránti szenvedélyét viszi bele az alkotásokban. Olyan mesterien bánik a színekkel és formákkal, hogy igazi költemények születnek ebből. Kollekciókban, irányokban gondolkodik, igazán sokrétű a gondolkodása, de mégis egységes az egész. Magas művészet! 
ekszeres_britta_art.jpg
Britta Art
A gyanta ékszer fogalmat sokáig nem ismertem, de most már tudom, ez egy igazán fantáziadús lehetőség. Olyan szépségeket lehet elrejteni a karkötőkben, ami igazán különlegessé teszi a darabokat. Ezek alapdarabok lehetnek bármilyen fekete szetthez, de nyárra is pompásan viselhetőek.
ekszeres_gubanc.jpg
Gubanc ékszer
Nincs itt semmi gubanc, mert egy igazi mesevilágba csöppen az, aki szeretné a Gubanc ékszereivel feldobni a ruháit, vagy a napját. Imádom ezt a kicsit régies, de mégis modern hangulatot, a kis kulcsokat, színes gyöngyöket. Minden darabnak lelke van!
ekszeres_dorczy_art.jpg
Dorczy Art
Szeretnéd a saját festményedet, vagy egy számodra kedves festményt ékszerben ajándékozni? Dorczy csodákba rejti neked ezeket. Akár egy kedves üzenet is belefér, Anyák napjára például csodás ötlet, de ha a könyvek szerelmese vagy, könyvjelzőt is készíttethet magának.
ekszeres_art_mami.jpg
ArtMami
A legszemélyesebb ékszereket Szilvitől, vagyis ArtMamitól vételezheted. Igaz, nem két nap alatt készül el, de életed egyik legszeretettebb darabja lesz. Családi fotókat tesz a karkötődbe, vagy akár láncba is. Így bárhová mész, bármerre indulsz, mindig jó ránézni a csuklódon az életedre. (És mégis könnyebb levenni, mint esetleg egy nem túl jól sikerült tetoválást...bocsi!)
ekszeres_pigemart.jpg
PigemArt
Ildikó ízlésesen és stílusosan variálja, fűzi a gyöngyöket és nemcsak a mostani, egy sor rózsaszínt rakjunk fel egy damilra stílusban. Minden fülbevaló igazi kis műalkotás, a színek és a kövek is alaposan kiválasztott darabok, gyönyörű kapcsolókkal. Nagyon, de nagyon kifinomult alkotások! 
ekszeres_takama.jpg
Takama Jewelry
Rég láttam ennyire fantáziadús, de mégis ízléses darabokat, mint a Takama ékszerei. A tervező fémmel dolgozik, ásványokkal, kövekkel és mind-mind igazán egyedi alkotások születnek, akár fával is kombinálva. Nem véletlen, hogy külföldről is sokan rendelnek tőle. 
ekszeres_panyi_zsuzsi.jpg
Panyi Zsuzsi
Zsuzsi ékszereiben a letisztultságot és a színeket kedvelem leginkább. Azt, hogy mer bánni a kontrasztokkal is, nem teszi zárójelbe magát, sem az alkotásnál, sem a kommunikációnál. Egy tőle megvásárolt gyűrű bármilyen minimál és stílusos öltözékre felteszi a pontot, de most éppen a fülbevalóival estem szerelembe az új kollekcióból.
ekszeres_hock_judit.jpg
Hock Judit
Judit ékszerei letisztultak, finomak és egy-egy darab akár napokig is készül. Mesterien vegyíti az alapanyagokat, a technikákat, mind-mind nagyon nőies darab, de nem közönséges és elcsépelt. Arannyal és ezüsttel is kombinál.  A mostani, trendi vonalba is belefér, de úgy, hogy közben nem tucat, sőt. 

 

Olvasd el ezt is!

Gundel Takács Gábor - Az vagy, ahogy étkezel

süti beállítások módosítása